Jura Impressa "S" széria I. sorozat

Jura Impressa "S" széria I. sorozat

Új design a XXI, századból!

Az Impressa "S" ezen széria tagjai:

S50, S55, 4000, 401

 

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Nagyjából 2000-től indult a széria gyártása, és a mai napig vannak "utódok"

Az S50, S55, 4000, 401 tipusok egykazános, ikonos kijelzőjű egyszerű gépek.

 

 

Kávé kazánból a "lapos" került beépítésre, és mára már szinte mind cserére szorul. Szerencsére könnyen beépíthető más, helyettesítő kazán.

 

A főző egység nem változott, viszont a kávé kifolyó rendszert teljesen zárttá tették. Ez nagy áttörés volt a korábbi nyitott, szanaszéjjel fröcskölő "vájúkhoz" képest. Egyetlen hátulütője van a zárt csöveknek. Nevezetesen a KÁVÉ LERAKÓDÁS! Ezt a problémát a mai napig nem tudta megoldani egyetlen gyártó sem! A kifolyó rendszerben főzés végén híg kávé marad, ami vékony rétegben lerakódik. Ez idővel vastag lesz, majd dugulást okoz. Védekezni több módon lehet. 

  1. Alapvető dolog, hogy a "CLEAN UNIT" nevű karbantartást nem kiszúrásból kéri a gép 150-180 adagonként,
  2. Ha már elvégezzük, akkor azt a megfelelő oldószerrel tegyük ( például a Jura eredeti tisztító tablettájával, vagy mással:)
  3. Otthoni használat esetén minél hamarabb ajánlott kikapcsolni a gépet. Ekkor ugyanis forró vízzel kiöblíti a kifolyó rendszert, és nem rakódik le a kávé annyira. Ezt a programban is be lehet állítani az "OFF AFTER" menüben a minimális fél óra használatával
  4. Felhasználás módjától függően egy-két évente ajánlott bevinni szervizbe, egy általános tisztításra, karbantartásra. Ezt nem azért mondom, mert mi is szerelünk. Kizárólag emberbaráti szeretetből nem töltünk fel fotókat elkoszolódott, bebü...... kifolyókról, penészes főzőtérről.

Darálóból szintén beindult a "fejlesztés". Ennek lett eredménye néhány hamar kopó szénkefe, leégésre hajlamos motor. Szerencsére viszonylag hamar rájöttek a hibára, és többségében stabil darálók kerültek beépítésre. A kések hozama mit sem változott, viszont elég széles idősávban, finoman be lehet állítani a darálási időt minden egyes termékhez. 

 

.

 

Adatok
Kijelző típusa
Ikonos
2,7 liter
280 gramm
Kávé kifolyó magassága
60 – 111 mm
Automata tejhabosító kifolyó magassága
0 – 0 mm
Teavíz kifolyó magassága
70 – 70 mm
Cikkszám
13000
Tömeg
10 kg/db
Webáruház készítés
argep.hu